De Jeugdfanfare

Hoi!

Wat leuk dat je een kijkje neemt op deze website en dan in het bijzonder op de pagina over de jeugdfanfare! Als je wil weten wie de jeugdfanfare van fanfare St. Wiro is, dan moet je vooral een keer komen kijken tijdens een repetitie of optreden!!

Wij hebben een gezamenlijke hobby: samen muziek maken. Sommigen spelen een blaasinstrument, andere een slagwerkinstrument. We zijn allemaal begonnen met muzieklessen, van een muziekdocent, via de fanfare. Daarbij hebben we geleerd hoe we op een instrument moeten spelen.

Iedereen die een instrument wil leren spelen begint op die manier. Dan heb je 1 x per week muziekles, waarbij je leert noten lezen en spelen én krijg je huiswerk. Dat zijn dan enkele muziekstukjes die je thuis, elke dag even, oefent. Daardoor ga je snel vooruit en mag je al gauw meedoen bij de jeugdfanfare.

Wij repeteren op zaterdagavond van 17.45 tot 18.45 uur in de Fanfarezaal, Sint Josephstraat 2 in ’t Reutje. Joep Schrader is de dirigent en hij leert ons nog meer over muziek, bijvoorbeeld over wat er allemaal bij de noten geschreven staat en wat je dan moet doen!

Wij treden enkele keren per jaar op, om aan iedereen te laten horen hoe leuk het is om samen te musiceren.

Wij hebben een jeugdcommissie die ervoor zorgt, dat we ook nog aan allerlei gezellige activiteiten kunnen meedoen, elk jaar.
Bijvoorbeeld uitstapjes! Zoals schaatsen, zwemmen en een jeugdkamp. Ook hebben we 2 x per jaar een speciale repetitie, waarbij we het gezellig maken, dat is met Sinterklaas en tijdens de laatste repetitie voor de zomervakantie.

Als je nóg meer wil weten, mag je contact opnemen met Anouk Sonnemans, via e-mail: anouk.sonnemans@home.nl

Achtergrondinformatie

Voor onze jeugdleden, die wel muzieklessen volgen maar nog niet in het “grote” korps meespelen, is er de jeugdfanfare. Daar worden zij regelmatig ondersteund door muzikanten uit de moedervereniging.

Zij werd in 1981 opgericht op initiatief van onze toenmalige dirigent René Schrader en is een onmisbaar onderdeel van onze vereniging geworden voor de jeugdleden. Diverse dirigenten hebben de jeugd door de jaren heen begeleid op hun muzikale pad. Sinds 2008 is Joep Schrader de dirigent. Op een ongedwongen manier wordt er regelmatig gerepeteerd en geconcerteerd. Zo zijn er enkele vaste optredens , zoals het opluisteren van de Sinterklaasmiddag en de Kerstviering in de Fanfarezaal. Daarnaast treedt de jeugdfanfare ook op tijdens dorpsactiviteiten.

Kom gerust een kijkje nemen en luisteren naar de St.Wiro-klanken van onze toekomst !

De muzikanten van de jeugdfanfare:

*) 18+ (vaste ondersteuning)

Bugels:

Jelle Mestrom

Marijn Ophelders*

Filmconcert Jeugdfanfare 2013

Op 3 november 2013 gaf de jeugdfanfare van Sint Wiro een filmconcert. Een korte impressie waarin de leden zichzelf voorstellen.