Het Jeugdorkest Play The Beat

Hoi!

Wat leuk dat je een kijkje neemt op deze website en dan in het bijzonder op de pagina over het Jeugdorkest! Als je wil weten wie het Jeugdorkest is, dan moet je vooral een keer komen kijken tijdens een repetitie of optreden!! Het jeugdorkest is een samenwerkingsverband tussen Harmonie Wilhelmina, Posterholt, Fanfare Sint Wiro, ’t Reutje en Harmonie Juliana, Sint Odiliënberg.

Jeugdorkest Play The Beat, de P is van Postert, de T van Träötje, en de B van Berg. Zelf verzonnen en gekozen door de jeugdleden!

Wij hebben een gezamenlijke hobby: samen muziek maken. Sommigen spelen een blaasinstrument, andere een slagwerkinstrument. We zijn allemaal begonnen met muzieklessen, van een muziekdocent, via de Fanfare of Harmonie. Daarbij hebben we geleerd hoe we op een instrument moeten spelen.

Iedereen die een instrument wil leren spelen begint op die manier. Dan heb je 1 x per week muziekles, waarbij je leert noten lezen en spelen én krijg je huiswerk. Dat zijn dan enkele muziekstukjes die je thuis, elke dag even, oefent. Daardoor ga je snel vooruit en mag je al gauw meedoen bij het Jeugdorkest.

Wij repeteren op zondagmorgen van 10.300 tot 11.45 uur afwisselend in de Fanfarezaal in ’t Reutje, De Beuk in Posterholt, en de Harmoniezaal in Sint Odiliënberg. Manon Verstegen is de dirigente en zij leert ons nog meer over muziek, bijvoorbeeld over wat er allemaal bij de noten geschreven staat en wat je dan moet doen!

Wij treden enkele keren per jaar op, om aan iedereen te laten horen hoe leuk het is om samen te musiceren.

Wij hebben een commissie die ervoor zorgt, dat we ook nog aan allerlei gezellige activiteiten kunnen meedoen, elk jaar.
Bijvoorbeeld uitstapjes! Zoals schaatsen, zwemmen en een jeugdkamp.

Als je nóg meer wil weten, mag je contact opnemen met Maria Peters,

via e-mail: info@fanfaresintwiro.nl

Filmconcert Jeugdfanfare 2013

Op 3 november 2013 gaf de jeugdfanfare van Sint Wiro een filmconcert. Een korte impressie waarin de leden zichzelf voorstellen.