Fanfare Sint Wiro

Het Twitter account van Fanfare Sint Wiro

Het YouTube kanaal van Fanfare Sint Wiro met daarop filmbeelden van de Fanfare.

Wikipedia
De Wikipedia pagina over Fanfare Sint Wiro

Bart Deckers
Deze site is ter promoting van de tuba.
De tuba wordt door vele mensen gezien als hét cliché blaas instrument dat oude, grijze mannen bespelen en dat het allemaal saai klinkt. Middels deze site wil ik mensen laten zien dat tuba spelen en horen erg leuk en spannend kan zijn. Ik studeer nu in Enschede aan het conservatorium bij Joost Smeets. Hij is hard bezig om de tuba in het hele land en daarbuiten te promoten.

www.onshuisvandemuziek.nl
Muziek maken in de breedste zin! Ons Huis van de Muziek wil jong en oud kennis laten maken met muziek! Van 0 tot 100 jaar! Alles is mogelijk!

www.hafabra.nl
Site voor en van blaasmuziek fanatici!!!

LBM
De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (de LBM) is een provinciale koepelorganisatie waarbij 270 Limburgse blaasmuziekverenigingen en een twintigtal drumbands zijn aangesloten. In totaal zijn in deze verenigingen 35.000 leden actief bezig met blaasmuziek.

Landmacht orkesten
De site van de landmacht orkesten. De Militaire Muziek van de Koninklijke Landmacht bestaat uit de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso”, de Regimentsfanfare “Garde Grenadiers en Jagers”, het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht “Bereden Wapens” en het Fanfarekorps Nationale Reserve.

Stichting WMC
De Stichting WMC Kerkrade (WMC) werd opgericht in 1951 en viert in 2001 haar 50-jarig bestaan. Het WMC stelt zich ten doel om -door het organiseren van periodieke festivals en projecten- de verdere ontwikkeling van de internationale blaasmuziek in stand te houden.

Fanfare korpsen

Fanfare St. Cecilia Herten
Fanfare St. Cecilia werd opgericht in 1897 en begon met een achttal muzikanten. Dit aantal groeide echter al heel snel en er werden al direct de eerste successen behaald, al bestond de hoofdmoot uit het muzikaal opluisteren van de diverse gebeurtenissen binnen de gemeenschap; een doel dat ook thans nog hoog in het vaandel staat.

Fanfare St. Gabriël Hoensbroek
De Fanfare St. Gabriël is opgericht in 1937, in de wijk Nieuw Lotbroek te Hoensbroek. Zoals gebruikelijk die dagen lag de Kerk ten grondslag aan de oprichting van de Fanfare. Dat er bij St. Gabriël meer gedaan wordt dan alleen maar muziek maken blijkt ook uit het grote aantal activiteiten dat er jaarlijks georganiseerd wordt ten behoeve van de leden en hun familie. Een hoogtepunt is de jaarlijkse familiedag in de monumentale hoeve van familie Bisschops in Ten Esschen.
Op het ogenblik verzamelen zij instrumenten in voor Oeganda.

Fanfare St. Joseph Meers
Sinds 1966 speelt St. Joseph Meers in de hoogste regionen van de nationale Blaasmuziek. De oorsprong van dit hoge niveau begon destijds o.l.v. Sef Pijpers. In 1991 werd voor het eerst in de concertafdeling deelgenomen met een schitterende prestatie o.l.v. Alex Schillings. Ook ontving St. Joseph onder zijn leiding schitterende uitnodigingen voor concerten kreeg waaronder “Vredeburg” in Utrecht en “de Doelen” in Rotterdam. In 1992 werd Fried Dobbelstein uit Mheer de nieuwe dirigent. In 1996 werd voor de tweede maal in de concertafdeling deelgenomen in Venlo. Er werd met 345 punten het Nederlands kampioenschap behaald. In november 2000 werd voor de derde keer deelgenomen aan een concours in de concertafdeling. Meers prolongeerde de titel door met 347 punten het concours te winnen. In 2005 bond St. Joseph Meers de strijd om de wereldtitel op het WMC aan met de gedoodverfde leider sinds de afgelopen 2 WMC – wedstrijden: Maasbracht – Beek. Momenteel bestaat het korps uit bijna 50 muzikanten, een drumband van dik 10 man, een jeugdfanfare met een 20 – tal jeugdleden en een is er nog een groep leerlingen in opleiding.

Fanfare St. Willibrordus
Fanfare St.Willibrordus speelt in de 1e divisie (voorheen superieur)en staat onder directie van Rene Schrader.De fanfare heeft 95 leden en daarnaast nog ereleden, dames comité en een jeugdfanfare.

Fanfare Sint Caecilia
De Koninklijke Fanfare Sint Caecilia Hulsberg is een in 1859 opgerichte muziekvereniging en is gehuisvest in Hulsberg, een ongeveer 4300 inwoners tellend forensendorp vlakbij het Limburgse Valkenburg.

fanfare.pagina.nl
Grote verzameling links naar fanfarekorpsen.

Harmonie korpsen

Harmonie Crescendo Beegden
Harmonie Crescendo, een van Limburgs jongste harmonieën, is ontstaan uit het in 1958 opgerichte Klaroenkorps Beegden. De site geeft onder meer informatie over de harmonie, jeugdharmonie en de Arosakapel.

Harmonie L’Union Heythuysen
Harmonie L’Union werd op 8 mei 1886 opgericht als “Fanfare L’Union van Heythuysen”. Spoedig werd de fanfare omgezet in een harmonieorkest. Momenteel telt de harmonie ongeveer 140 muzikanten welke verdeeld zijn in een groot korps van ca. 90 personen en een jeugdharmonie van ongeveer 60 merendeels jeugdige muziekbeoefenaren.

Symfonisch blaasorkest

Limburgs Symfonie Orkest
De geschiedenis van het Limburgs Symfonie Orkest begint op 13 juli 1955. Op die dag werd de stichting “Limburgs Symfonie Orkest” in het leven geroepen.

Nederlands Politie Orkest
Het Nederlands Politie Orkest (NPO) is een symfonisch blaasorkest dat bestaat uit ongeveer 55 muzikanten die werkzaam zijn bij de Nederlandse politie. Ze zijn afkomstig
uit nagenoeg alle politieregio´s in het land. Het NPO werd opgericht in 1995.

Lokale info

Omroep Roerstreek
Omroep Roerstreek is het lokale televisiestation in de gemeente Roerdalen.